Aanbieding! Boek - De Wetenschap der Sacramenten, door Charles Webster Leadbeater Bekijk groter

Boek - De Wetenschap der Sacramenten, door Charles Webster Leadbeater

De Wetenschap der Sacramenten

Nieuw product

Boek  - De Wetenschap der Sacramenten, door Charles Webster Leadbeater

Van deze uitvoering zijn slechts 1.000 stuks gedrukt, elk exemplaar is dan ook genummerd!

Meer details

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 3 Loyaliteit punten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 3 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van 0,60 €.


36,89 € Exclusief belasting

-15,00 €

Voor 51,89 €

1.07 kg
Levertijd: 2 tot 3 dagen

Datasheet

Breedte 14 cm
Hoogte 21,5 cm
Diepte4,5 cm
Gewicht1,07 kg
ISBN978 90 6378 486 7

Meer informatie

Boek  - De Wetenschap der Sacramenten, door Charles Webster Leadbeater

Fotomechanische herdruk van de omstreden Wetenschap der Sacramenten uit 1924 in een beperkte en genummerde oplage van 1000 exemplaren.

C.W. Leadbeater (1847-1934) was in zijn jonge jaren predikant in Engeland, maar werd een der belangrijkste - en meest omstreden - occultisten van het Theosofisch Genootschap in Adyar (India), maar later ook in Engeland waar hij samenwerkte met H.P. Blavatsky. Hij was leider van de Esoterische School en de oprichter van de Vrij-Katholieke Kerk. Tijdens zijn bestudering van de 'Etherische Archieven', door Rudolf Steiner later de 'Akasha Kronieken' genoemd, kwam hij tot de omstreden conclusie dat Jezus en Christus twee verschillende, maar uiterst gewone, personen waren. 
In later werk beschreef hij zelfs dat de Christus-persoon uit de Evangeliën nooit had bestaan, maar een 'uitvinding van monniken' zou zijn geweest. Zijn theorieën waren zeer revolutionair en deden veel stof opwaaien binnen het 'establishment'; en dat doen ze nu nog - alleen al, omdat ze tot op vandaag niet weerlegd konden worden. De Wetenschap der Sacramenten is een praktisch handboek over een onderwerp dat weliswaar zo oud is als de wereld, maar waarvan het bestaan pas de laatste decennia aanvaard is geworden.

Leadbeater gaat er van uit dat de menselijke ziel het vermogen bezit om de ons omringende onzichtbare wereld op precies dezelfde wijze waar te nemen, als waarop de mens de zichtbare, stoffelijke wereld om hem heen beziet. Het gaat hierbij om een uitbreiding van de fijnere zintuigen die ieder mens weliswaar van nature bezit, maar die stap voor stap ontwikkeld moeten worden. Ideale hulpmiddelen bij de ontwikkeling van deze zintuigen zijn 'ceremonie' en 'liturgie'. Het is daarom van essentieel belang de innerlijke kant van ceremonieën, zoals de Sacramenten, te onderzoeken, zodat wij te weten komen hoe deze het best functioneren bij de verwezenlijking van het religieuze ideaal: 'Een harmonisch mens, die behalve stoffelijk wezen ook geestelijk wezen is, en daardoor in staat de vele onderverdelingen, waaruit hij is opgebouwd - stoffelijk, astraal, mentaal, intuïtief, geestelijk en goddelijk - te onderscheiden.

Een zeer belangrijke rol in dit proces vervult het waarnemen van trillingen en kleuren, dat ons in staat stelt de mens in zijn verschillende vormen en stadia te herkennen. Deze trillingen kunnen al worden waargenomen op bijvoorbeeld politieke bijeenkomsten, in stadions en bij (protest)manifestaties. Een reden te meer om dit boek grondig te bestuderen.'

Recensie(s)

De Vrij-Katholieke Kerk (VKK) is in 1916 ontstaan uit de Engelse Oud-Katholieke Kerk. C.W. Leadbeater (1847-1934), schrijver van voorliggend standaardwerk over de VKK en voormalig anglicaans geestelijke, was bisschop van Australie. De VKK laat alle ruimte om geloof en leer naar eigen inzicht te interpreteren. Zij kent geen dogma's, al is er wel een samenvatting van de leer, die niet bindend is, maar de basis vormt van het kerkgenootschap. Van prominent belang is de viering van de Heilige Eucharistie, gewoonlijk genoemd de Heilige Mis. Clericaal is dit een methode voor het bevorderen van de evolutie door het uitstorten van de geestelijke kracht. Daarnaast is er een voorkeur voor symboliek, zang en ceremonien. Leadbeater bezat helderziende gaven. Vanuit zijn bijzondere waarnemingen heeft hij schriftelijk gerapporteerd over onder meer ligging, trilling en kleur van de chakra's. De fotomechanische herdruk uit 1924 kent behalve een index een reeks van diagrammen en platen ter ondersteuning van het onderzoek naar de spirituele kant van de plechtigheden, zoals de sacramenten. 
(Biblion recensie, Ruud Booms)

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Boek - De Wetenschap der Sacramenten, door Charles Webster Leadbeater

Boek - De Wetenschap der Sacramenten, door Charles Webster Leadbeater

Boek  - De Wetenschap der Sacramenten, door Charles Webster Leadbeater

Van deze uitvoering zijn slechts 1.000 stuks gedrukt, elk exemplaar is dan ook genummerd!

6 andere producten in dezelfde categorie: